kolmapäev, august 23, 2006

segadus repressioonide aluse ja sihitisega

seal keegi väitis et
juudid küüditasid eestlasi
vist ilmne meelepett
on see või lollus tõesti nii
osavalt on vahetanud
grammatilisi subjekte ja objekte

ehk siis
alus küüditas sihitist
ehk NSVL küüditas eestlast
ning kui poleks olnud juute
nagu Lotmani Bronšteini või Calebit
poleks me olnud NSVEliit
vaid harimatu alamklass nagu palju kiidet orja-aal

nii et kes siis
hoidis meie rahvast punases hakklihamasinas


/ See link seal üleval viitab Vahuri blogi ühele postimisele, kus keegi kommentaator on ilmselt maailma asjadest päris valesti aru saanud...

Igatahes, mõeldes Kalevile ja ta poegadele ning kuidas ta tuleb Eesti põlve uueks looma, siis on vist tulnud küll aeg uute põlvede jaoks, kuid mitte Kalev vaid Olev on tulnud...

Selline tunne, et Eesti juurikas on ikka pehkinud küll. Kalevi poeg oli vägistaja, vägivallatseja ja juhmard, tugev ja loll (nagu postimehe koomiksid iseloomustavad karusid). Olevi poeg täna siis... on kahjuks vist hitlerjuugendi taustaga ja üldse tore kiilaks pöetud peaga poiss, kellel on probleem juutidega ning seisab vaid siis kui ta kellelegi molli saab anda?

PS. Selle kommentaatori kohta võin öelda nii palju, et tutvunud tema blogiga, on tal palju huvitavaid, häid, õigeid, muidugi ka täeisti naaivseid ning vandenõuteoreetilisi mõtteid. Seejuures jääbki arusaamatuks... miks sellel toredal inimesel probleem juutidega on (võibolla on see tõesti vaid minu ettekujutus, kuid nimelt selline mulje mulle jäi, kui ma ta postitusi lugesin ning siin ja seal ka kommentaare).

Kas tõesti Iisraeli vägivald ja Lähis-Ida konflikt on motivaatoriks? See pole minuarust piisav. Mulle samuti ei meeldi vägivald, ükskõik milline vägivald või kelle poolt rakendatud. Kuid kui võtta ühe valitsuse pahateod ning sellega üheselt tembeldada kogu rahvast, siis peaks küll maailmas ju kõiki vihkama, või mis? Ning Eestlaste seisukohast on neid rahvaid keda sel juhul vihata ju kümneid teisi, võtke ajalooõpik ette. Ühesõnaga, konstruktiivsust paluks... ja tervet mõistust.

PPS. Mina ei salli rumalaid ja vägivaldseid inimesi ning valitsusi.

PPS... pidin ainult riime kirjutama, aga siin ei saanud lõugu koos hoida ning tegelikult tahtsin öelda, et see riim seal üleval on alles toorik... peaks rütmi ja sõnastust lihvima ning ehk mõtte paremini esile tooma. /

11 kommentaari:

Olev ütles ...

Anna kannatust! Asju mõistmata lahmid nagu hitlerjugend! Uuri järgi, kes maailmaasju suunavad! Mida kujutab tegelikult Federal Reserve ja kes on selle omanikud? See, et nende hulgas palju juute on, ei tee minust juudi vihkajat. Vaata sealsed videod läbi ja näed maailma laiemalt!

arstionu ütles ...

Olev, hüüdlaused ei paranda maailma.

afanasjev ütles ...

Kuulujutud ei paranda maailma.

Olev ütles ...

IRW Kas see, et senaator Prescott Bush pani Hitleri pukki on kuulujutt? Astu Vahur lõpuks kuulujuttude maailmast välja ja mõistad rohkem miks sõjad tekivad ...

Olev ütles ...

to: arstionu
Kas "haritud" Vahuri ropendamine parandab maailma? Ja kuidagi naiivselt kerglaselt tulevad "järeldused", mis näitavad mõtlemisorgani ühekülgsust. Must-valgelik mõtlemine. Kes vähegi vihjab, et su ropendaval karjumisel pole täit õigust, on kohe valmis sildistatud... Püha õudust! Nüüd ma mõistan miks Savisaar-Reiljan nii palju hääli korjavad. N.Liidu mõttemallid on sügavalt juurdunud...

Anonüümne ütles ...

:D muahh...

Anonüümne ütles ...

ei ole midagi uut siin ilma peal...

creatively yours,
LD

arstionu ütles ...

Hea Olev, ei ole sinuga nõus, sest su argumentatsioon lonkab, tegelikult puudub, sest see on siiralt vaid sinu subjektiivne arvamus, mida sa hüüdlauseis avaldad. Minu arvamus erineb sinu omast.

Tundes Vahurit juba üle 12 aasta, tean, et ta on haritud. 'Ropendamine' ehk siinkohal siis agressivne retooriline stiil on ju ka sulle omane. Kuigi tõsi ta on - nii nagu lihtsalt kisamine või hüüdlausete kasutamine, on ka sisutu ropendamine mõttetu. Vahuri tekstides või jutus on aga mõte sees, ka tema ropendamisel on, sest tegemist on juhuslikult intelligentse inimesega. Mistõttu julgen väita ka seda, et tal pole ühekülgne mõtlemisorgan, samuti pole ta järeldused kerglased, naiivsed ega ka must-valged. Kritiseerib ta inimesi vaid nende väidete või tegude alusel, nõustumisel või mittenõustumisel pole siin pistmist.

Aga nüüd sinu juurde Olev. Ei hüüdlaused, pühadus, ega õudus aita sind reaalselt ning on huvitav näha, et alles nüüd mõistad sa mõningaid asju... ning sovietiaegsed mõttemallid, peaks olema sulle märksa tuttavamad, kui mulle või või Vahurile. Sinu puhul julgen sõna võtta seepärast, et sa oled mulle väga sarnase haridusliku taustaga - matemaatik, kas mitte?

Mind riivabki see, et (sinusugune) matemaatik võib just selline olla, nagu sa tegeliklut Vahurit kirjeldasid. Ma lisaksin sellele kirjeldusele omadussõnadena veel juurde emotsionaalsuse ning subjektiivsuse. Need jätavad koos loosungitega muidugi sügava mulje lihtsamale mõistusele, kuid pole omased loogiliselt mõtlevale, mõõdukale ning tasakaalukale loodusteaduste taustaga inimesele. Nii jääbki mulle mulje, et sa pole lõpetanud mitte TÜ Matemaatikateaduskonna, vaid EMA Kõrgema Lavakunstikooli. Sinu poliitilist tausta arvestades, on see aga vist loomulik.

head,
Priit

Olev ütles ...

Hea Priit, ma loen su jutust välja just kriitika iseenda kohta. Nimelt sinul pole argumente, või sa ei oska lugeda peidetud mõtet? Esiteks pole ma kunagi midagi sellist väitnud, mida mulle süüks paned. Täpselt nagu punapropagandist 20 aastat tagasi ...

Olev ütles ...

Siin ma kirjutan Wilhelm Reichist, kes on juhtumisi juut. Seega sinu retooriline hüüatus on alusetu ja pöörab sinu enese vastu. M.O.T.T.

arstionu ütles ...

Mnjah, misiganes, võibolla saad sa õhtul rahulikumalt magada :) (ning too tekst on nagu rusikas sinna "hõbepaber ümber pea kaitseb teie mõtteid UFO'de eest" sinisilmaauku).