reede, jaanuar 30, 2009

suurim oht maanteel on luuserist rullnokk

suurim oht maanteel
on luuserist rullnokk

hariduseta
väljavaateta
enesele teadmata
suitsidaalne mees

jääb loota vaid
et nende põhjustet
liiklussurmadest
jääb rohkem nende kanda
või et elu siis
ohutumalt lapib oma vead

/ Mõelda vaid, et iga 5. neist põhjustab liiklusõnnetuse... et vaadates 5'te neist - luuserist rullnokkadest, näete te ühte, võibolla et hea südamega, aga potentsiaalset tapjat.

Kui ei usu, lugege seda artiklit ja mõelge, mida tähendab, et 5 aasta jooksul tapab 96 sellist huligaani 12 inimest.

Mõrvatute ja nende massi suhe on 12*100/96 = 12.5%.

Kuidas tegeletakse teiste selliste riskigruppidega meie ühiskonnas ja kohtusüsteemis, kus iga 8 riskigrupi liikme kohta tuleb viie aasta jooksul 1 mõrv?

Kas ei oleks aeg seadusandlikul tasandil just täpselt sellise riskigrupiga midagi tõsisemat ette võtta? Korduvad ja karistumatu suhtumisega liiklushuligaanid... /

3 kommentaari:

Saila ütles ...

ei. suurim probleem on joomine. alkohol muidugi.ka rullnoksus ja luuserlus on sellest tingitud. alati ei peagi olema just hetkel joobes, piisab sellest, et ajusid liiga tihti pisikestegi annustega 'harjutatakse' - olevat vaja lõõgastuda. Tegelikult lahutatakse meeled mõistusest.

arstionu ütles ...

Joomine on paha küll.

Minu küsimus on aga asetatud teisiti.

Nimelt kõiki inimesi, kes viina joovad, ei soorita kuritegusid ja selle alusel ei saa kedagi vangi panna. Mina joon kah viina näiteks. Ja ilmselt enamus eestlasi teeb seda... Enamus eestlasi aga ei lähe joogise peaga autorooli.

Ehk siis alkoholi tarbimine ei ole kriteerium, mille alusel inimest kinni panna. Aastas 49 liiklusrikkumisega vahele jäämine võiks aga juba olla küll.

ilves@metsas.ee ütles ...

suurimad sigadused ja valeimad otsused on tehtud kainete kõrgharidustega inimeste poolt ja arvatavasti väljaspool tallinn-tartu maanteed