teisipäev, jaanuar 20, 2009

Retseptisoovitus: Nordstream à la façon de l'Europe

Arvestades käesolevat suruvat olukorda majanduses tuleb ka toidukorvis ning söögilaual muudatusi teha. Seepärast sobibki järgmine retsept, seda eriti hästi just tänasesse päeva, tähistamaks ka nii vajalikult rahutoovat ja armast relvakingitust Armeeniale ning et see tüütu gaasitüli on ilusti läbi.

Niisiis, retsept: "Nordstream à la façon de l'Europe" (ühele)

  • Mõnustalt Naftat või Gaasi,
  • Kõvasti ambitsiooni,
  • 1 Suur Energiaturg (Euroopa sobib väga hästi),
  • 1 Lahkuv suurmajanduse Liidukantsler,
  • 8 nõrka naabrit,
  • 4 ühikut ülikõva kätt,
  • 3 külmutatud rahvustasandi konflikti,
  • paar väikest sõda,
  • suured munad,
  • näpuotsaga tagaselja kokkuleppeid,
  • 12 kõrgel kohal korrupeerunut europoliitikut,
  • paar energiakriisi.

Võtke naftat või gaasi ning vaadake sellele peale. Sõltuvalt kogusest tehke selgeks millised on teie prioriteedid. Tavaliselt on need teie energiaressurssidel põhineva majanduse seisukohast väga selged. Hiljem tuleb neid küll rahvale põhiroa kõrvale serveerida piimjatena, selleks kasutage sügavkülmikust
mõnda teravat konflikti, alati soovitavalt rahvuslikku. Üles sulades omandavad sellised konfliktid meeldivalt terroristliku aroomi ning segades põhiroa prioriteetidega omandavad meeldivalt hägusa tooni.

Lähtuvalt prioriteetidest koorige 1 suur energiaturg (parim on siin väga hõrgu struktuuriga Euroopa energiaturg). Koorimiseks kasutage rohkelt ambitsiooni ja europoliitikute lobi. Kooritud energiaturu tükeldamiseks kasutage lahkuva suurmajanduse liidukantslerit. Tükeldada tuleb "hoole ja armastusega", see tähendab "tundega". Vilunud kokad teavad, mida ma silmas pean.

Nõrgad naabrid tampige ülikõva käega pehmeks ning kloppige vahtu. Vahu püsivuse ja struktuuri saavutamiseks kasutage näpuotsaga rahvusvähemusi ning jällegi lõigake viil mõnest ülessulatatud konfliktist. Toimib alati.

Nordstreami ettevalmistamiseks algatage mõned väiksed sõjad, selles aitavad väga hästi vahtu löödud naabrid. Tüüpiliselt osutavad nad vähe vastupanu ning üldse on positiivseid efekte rohkem kui negatiivseid. Esiteks saate selle käigus esile tuua oma suured munad, mida hiljem läbirääkimiste ja roa serveerimise käigus kasutada saate. Suuri mune armastavad kõik, eriti rahvas. Suured munad annavad Nordstreami serveerimisel suurepärase aroomi. Samuti aitavad sõjad kõrvalefektina suurendada territoriaalset terviklikkust, juhivad rahva tähelepanu eelmale sisepoliitilstelt probleemidelt jne. Samuti saate nende käigus haarata enda kontrolli alla võimalikult rohkelt tarnekanaleid, kas siis naftale või gaasile (sõltuvalt valitud retseptist).

Rõhutan veelkord, et väikesed sõjad on suurepärased, cost / return value suhe on äärmiselt kasulik.

Sõdade taustal alustage engergiakriiside ülessoendamist ning kohe laske käiku korrupeerunud europoliitikud, kes saavutavad oma propaganda podina kõrgmomendi hetkeks, kui energiakriisid ning vaheldumisi rahvustasandi konfliktid oma aroomi välja annavad.

Õigeaegne ajastus annab parima tulemuse. Siin tulebki esile tasemel koka virtuoosus. Kokk on kui dirigent poliitilises köögis, orkestreerides erinevate keemistemperatuuride ja mullide lõhkemise kanonaadi. Ning ühe gaasijuhtme kokkamise juures on nõutud kõrgema taseme kokakunst -- suurte tähtedega: Koka ja Kunst.

Väikesed sõjad ja rahvustasandi konfliktid nõrgestavad ja diskrediteerivad teie väikeseid naabreid (seda eriti sobiva ajaloo käsitluse valguses). Lisaks kõigele kipuvad sellistes tingimustes väikeste naabrite valitsused tegema rumalaid vigu, mis aitavad kogu protsessile vaid kaasa. Samuti aitavad energiakriisid tõsta esile üliolulist fakti et senised tarnekanalid, mis võiksid isu Nordstreami järele rikkuda, on täiesti ebausaldusväärsed.

Töödelge väikeste sõdade, nõrkade naabrite, rahvustasandi konfliktide ja energiakriisidega suurt energiaturgu momendini, kus energiaturg tõuseb paanika ääreni ning köögis on tunda lõppukorral valikute ja väljapääsmatu olukorra lõhna. See on moment kus energiaturg mõistab oma vajaduste tähtsust võrreldes 'väikeste naabrite' omadega. Mõistab kogu situatsiooni 'tõsidust', millises korvis on ta munad ja kes on tema 'kõige suurem sõber'.

Sisuliselt on sel hetkel roog valmis. Nordstream koorub otse energiaturu keskelt ning on valmis garneeringuteks ning serveerimiseks.

Garneerimisel kasutage kindlasti loorberioksa, riigiõuna ja valitsuskeppi. Serveerige ühele -- iseendale ja nautige oma oskusi. Nautige armastuse ja rahva rippuva ila ja aplauside saatel. Te olete neid väärt.

Muide järelroaks Nordstreamile sobib suurepäraselt "Põhjendatud invasioon väikenaabritesse" ning desserdiks "Kontrolli omandamine majanduslike huvide regioonis", milleks on maitsesobivuse tõttu parimaks algmaterjaliks just Nordstreamiga seostuvad piirkonnad: Läänemere rannikut piiravad administratiivsed üksused.

Head isu ja järgmise korrani,
Priit

Kommentaare ei ole: