neljapäev, august 16, 2007

siis kui mees koju jõuab
võtab naine tuld

võtab rusikale
suhu
supikulbile
ja purskab kui draakon:
kus sa oma palga oled pannud tõbras!
kus sa jälle joomas käisid tõhk!
kes on su tõelised sõbrad -
kas su naine, lapsed või too kõrts!?

/ et siis teine pool sellele /

2 kommentaari:

Anonüümne ütles ...

Tere,

lahe blogi sul :). Kuna mul endal varasemaid kogemusi blogi pidamisel ei ole, siis tekkisid mõned küsimused. Ehk oskad vastata :)

1) Kas username.blogspot.com keskkonnas on ikka nii, et ei ole mahupiiranguid üles laaditavatele tekstidele, piltidele jms? Laadisin pildid üles 'Blogger: Upload Images' popup akna kaudu, milles on teade: You are currently using 294 MB (28%) of your 1024 MB. 1 GB mahupiirang peaks esinema keskkonnas http://picasaweb.google.com/username. Kas selliselt on siis ikka ka username.blogspot.com keskkonnas?

Kui blogspotil ka siiski mahupiirang peal, siis vist ongi ainus mõistlik lahendus teha nt. iga reisi tarvis eraldi blogi ja n.ö main-blogist siis viidata sinna. Nii nagu sinulgi tehtud :).

2) Kui ühe postinguga uploaditakse üles mitu pilti, siis kas neile kõigile piltidele on võimalik külge panna eraldi labelid? Seni pole mul see veel õnnestunud.

3) Kui ühe postinguga uploaditakse üles mitu pilti, siis kas sama postingu raames on võimalik nende piltide sekka panna ka videofail? Blogger: Upload Images videofailide uploadimist ei toeta. Või on ainus lahendus videofailide tarvis eraldi posting teha ja kuidagi uue Page Elemendi kaudu asi lahendada?

Ette tänades,
Jane

arstionu ütles ...

Nii vastused, nii head kui anda oskan:

1) Vot minul sellist võimalust blogspoti kaudu üldse pole. Ehk seetõtte, et ma pole picasa kasutaja. Samas on kasulik lugemine see link siin, mis ütleb et blogi piltide maht Bloggeris, või Picasast kasutatud piltide osas on 300MB: http://help.blogger.com/bin/answer.py?answer=42348&topic=8915

Eraldi blogi reisi kohta on mõistlik.

2) Minuteada on label postitust iseloomustav kirje ja mitte selle üksikute osadega kaasas käiv asi. Nii et jah - eraldi mitmele pildile postituses ilmselt ei saa panna.

3) Vidikate jaoks kasuta pigem youtube'i - seal videot vaadates on paremal pool info video kohta ning üks tekstiväli nimega 'Embed' millelt saad kopeerida ühe HTML-i rea, mille kleebid ilusti oma postituse sisse. peale publitseerimist tekib sinna aknake kust võib videot vaadata.

võta heaks,
Priit