reede, aprill 27, 2007

Korraldaja tõdemus eilsest üritusest Revali Kesklinnas: "See maraton läks meil käest ära."

Eile toimus Revalis kuues Tarbatu Tudengipäevade Kevadamokkjooks, mis lõppes rohkete purustuste ja vahistamistega kesklinnas. Üritus on juba eelmistel aastatel hiilanud teatava vägivaldusega, kuid seekordne jooks ületas kõiki eelmisi tekkinud mäsu poolest.

Ürituse korraldaja ja kuraator Tarmo Väga-Hooliv oskas vaid öelda: "See maraton läks meil käest ära... Veidi... noh, ja jooksjad sattusid hoogu ning ringmängu ja tagaajajate vastastikuse sportliku lugupidamise reeglitest ei peetud kinni. Seda vist just tagaajajate poolt."

Solvunud Nordprefektuuri esindaja Piret Saada-Kukele kommenteeris teatud solvumisega Väga-Hoolivi sõnade peale: "Meie kui tagaajajad käitusime täiesti korrektselt. Kui nad nii jätkavad, siis kaalume tõsiselt järgmiseks aataks sellise palagani ürituseloast ilmajätmist."

/ samal ajal toimus ka tudengite ja tänavatõkiste mudamaadlus - pegasus, pärast. /

Kaks anonüümseks jääda soovivat jooksul osalejat kommenteerisid aga kui ühest suust, et seekordne kevadjooks oli senini parim: "Adrenaliin oli kogu aeg üleval - jooksu tipphetk saabus, siis kui Peeter (nimi muudetud) minu poolt sooritatud kiviviske peale oma veristatud näoga mu Karja tänava kandis kätte sai ning kumminuiaga nüpeldades röökis ja piidriks sõimas." Peeter pudistas samuti noogutavalt oma veidi õmmeldud ja paistes huulte vahelt: "Muidu oleme me sõbrad, käime koos Mardiga (nimi jällegi muudetud) saunas ja joome viina. Õudselt kahju oleks kui järgmine kevadjooks ära jääks."

Tarmo Väga-Hooliv jagab osalejate arvamust, sest tegemist olla siiski väga emotsionaalse ja palju pakkuva üritusega. Ka sponsorid soovivat palavalt ürituse toimumist ka järgmisel aastal.

Superhoia Kõhtu-Kinni,
Revali Tööpäevateavitaja uudistetoimetus

1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Tegelikult on hea, kui keegi vähemalt püüab asjas ka midagi naljakat näha. See aitab ärevust maha võtta ja uudiseid lugedes-vaadates mitte närve kaotada.