reede, jaanuar 19, 2007

venemaa, inimõigused, eesti

te raisad olete fashistid,
natsid, mässajad ja küüditajad,
ja ise olite ses süüdi
tänamatud litakoerapojad!

okupatsioooni!
pole olnud!
vaid vabadus ja vabastajad!

ning meie vastus...
on kus?
maailma-meedia süljesajus
vaid nõrgalt kõlab eetrikaja:

"Is there really anybody who can take seriously the statements of a government with such a historical and present day use of violence, the suppression of human rights and the freedom of speech... just because they won the war?"

/ lihtsalt... euroopa inimõiguste kohtu otsus pani mõtlema, kas keegi tõesti saab üldse võtta sellise riigi väljaütlemisi viimaste eesti-vene suhete valupunktide osas tõsiselt? seda eriti, kui arvestada venemaa minevikku ning fakti, et sisuliseks teemaks on viimasel ajal kommunismi kuriteod ning nende hukkamõistmine vs. heroiseerimine... samuti võiks märgata, et sarnaselt teise maailmasõja järgsele nõukogude režiimile, on praeguse venemaa valitsus sisuliselt salapolitsei-valitsus.

mnjah... meie kõri jääb siiski liiga nõrgaks, et venemaast globaalses massimeedias üle karjuda, kuigi just seda peaks tegema... tšetšeenid näiteks, kaotasid oma vabaduse just esimestes lahingutes, mis võideldi kõikjale ulatuvas eetris. /

5 kommentaari:

Liina ütles ...

21297van

arstionu ütles ...

?

Liina ütles ...

vabandust. võid selle kommentaari kustutada.
tahtsin küsida vaid, et kuhu sa jäid?

Liina ütles ...

ja teiseks.
miks ei ole sinu luuletajate nimekirjas eesti teravaimat noorluuletajat, jaan pehki parimat sõpra, sinu nimekaimu priit liivistet?

arstionu ütles ...

mismõttes kuhu ma jäin? ning priiduga... see ei ole luuletajate nimekiri, vaid naklaste blogide mingi loend, mis ei pruugi muidugi täielik olla.