esmaspäev, märts 16, 2009

HuupI avab maalinäituse „NAKed“ täna, kell 17:30 Võru Linnagaleriis Kannel

Esmaspäeval, 16. märtsil kell 17:30 avab HuupI Võru Linnagaleriis maalinäituse „NAKed“. HuupI't aitavad avamisel oma luuletuste ja lauluga NAKlased: Contra, Aapo Ilves, Andra Teede, Vahur Afanasjev ja Priit Salumaa.

Foto NAGI's: IMG_9627_contra_

/ "Contra" /

NAKed on jätk HupI diplomitööle Alasti Kirjanikud, mille raames valmisid aktimaalid „Aapo Ilves“, „Andra Teede“, „Vahur Afanasjev“ ja „Contra“. Näituse NAKed jaoks valmisid aktimaalid ka Priit Salumaast ja Flost. Sisuliselt on tegemist aktimaaliseeriaga Tartu NAKlastest. Igal maalil on kujutatud vastavat kirjanikku läbi HuupI kunstnikunägemuse. Võib-olla on seal midagi rohkem, võib-olla vähem, võib-olla on kõik pelgalt illusioon alasti naklastest.

Maalidele taustaks saab kuulata ka kirjanikke endid, näituse avamisel lausa „elusast peast.“ Hiljem on maalide kõrvale ülesseatud helisüsteemid ning iga maali on võimalik nautida kõrvakappidest vastava autori luulet ja muusikat kuulata. Sellega antakse vaatajale võimalus maalil kujutatud kirjanikust veel täielikum pilt saada.

HuupI ise kirjeldab näituse teemat ning saamislugu nii:

"Igasugune alastus ja paljastused on osa inimkonna ajaloost, sest inimene oskab paljastada ennast ja teisi ning see tegevus omab meie jaoks tähendust. Ainult inimene on võimeline avama oma hinge või rääkima välja saladusi, kuid samas on ta ka osav valetama ja kõike kiivalt varjama.“

„Diplomitööga seoses uurisin loomingulist paljastust, ehk paljastusi läbi loomingu, veel kitsamalt aga kirjanduslikku loomingulist paljastust ning seda teoreetilises võtmes. Samas oma maalidel võtsin ma füüsiliselt alasti aga kirjanikud endid.“

"Maalid sündisd nii, et arutasin oma subjektidega loomingulist paljastust kirjanduses, samas palusin neil lahti riietuda ja mulle poseerida. Kuidas see kõik tõsise teema kõrval välja kukkus on omamoodi naljakas. Näiteks peale Contraga tehtud intervjuud poseeris porgandpaljas luuletaja keset tuba ja luges valju häälega luulet, niiet vanaema köögiski jäi kuulama. Kahju ainult, et videokaamerat ei olnud."


Näitus jääb avatuks kuni 10. maini 2009.

Kommentaare ei ole: