teisipäev, juuli 17, 2007

värskehapukurgid - konsrerveerimisporno

/ helistasin täna emale, Kettalt muide, sest mõtlesin et see 3 kilo kurke mis üle jäi, peaks tehtud saama /

- kuule, ma tahan värskehapukurke teha

- ahah,
kõigepealt alustad tillist
et noh paned tervelt, kõige varte ja õitega
aga parem on tükke panna
või kõige tähtsam on siiski mustsõstra lehti panna
(siinkohal hakkas ta isegi naerma, sest oli just pornoraamatu läbi lugenud)
et paned ühesõnaga kihiti
ja alustad mustsõstra lehtedest
ja kurke paned nii tihedasti, kui võimalik -
evelinil on väikesed käed, las topib nagu jaksab
tilli pane koos küüslauguga, jällegi kurkidega kihiti
ja küüslauku võid panna tükkidena või siis tervetena
vaata ise
mina panen soola, nii et maitsen
üldiselt panen 17l vee kohta 800g soola,
värskele vast vähem, sest kole jama on põske panna, kui liiga soolane on
üldiselt peab soolveele rohkem panema kui supile seda soola pannakse
ahah, mädarõigast võid kah panna,
siis säilib kauem, kuid meil seda pole
või noh on, aga sa ei leia ülesse

- ema kas ma pean vett kah kuumutama?

- ei, ainult soola sulatamiseks võid leiget teha,
sest kui keedad läheb halvasti hapnema,
kuid seisab kauem,
aga pikalt seismiseks
peab lausa soolvee ära keetma ja kuumalt purki panema
et edasi ei hapneks.

/ porno muide, ruulib /

/ ja muide viimane ots pilte sai nagisse ülesse /

Kommentaare ei ole: